preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornja Poljica

 > Nastava  > Matematika  > Projekti
PROJEKTI U NASTAVI MATEMATIKE I INFORMATIKE

PROJEKTI

Na ovoj stranici možete pronaći informacije o projektima koji su se proveli u našoj školi iz područja matematike i informatike.

 

Stranicu uređuje učiteljica matematike i informatike Marina Crvelin


vijesti

Matematički projekt "Pi oko nas" Vijest ima dokument u privitku

Autor: MARINA CRVELIN, 17. 3. 2021. 12:07

15.3. obilježili smo dan broja Pi unutar učionice učenika 7.r. koji su za tu prigodu napravili radove na temu Pi oko nas, te su dva učenika pripremila i power point prezentaciju u kojoj su nam prezentirali razne zanimljivosti o broju Pi koje su našli na Internetu. Pogledajte radove i prezentaciju :

     

 

  

 [više]

Matematički projekt "Pi svuda oko nas"

Autor: MARINA CRVELIN, 17. 3. 2020. 12:16

Dana 14.3.2020. obilježio se svjetski dan broja Pi, u našoj školi učiteljica matematike Marina Crvelin planirala je taj dan obilježiti 16.3. u učionici matematike sa učenicima 7.r. no zbog izvanredne epidemiološke situacije u kojoj je naša nastava prebačena iz učionice na online platformu Yammer ovaj projekt se održao na malo drugačiji način. 

 

 

 [više]

Matematički projekt "Dan broja Pi"

Autor: MARINA CRVELIN, 15. 3. 2019. 13:33

Dana 14.3.2019. u učionici matematike učiteljica matematike Marina Crvelin sa učenicima 7.r. je obilježila dan broja Pi projektom u kojem su sudjelovali učenici 7.r. 

Učenici su imali zadatak napraviti plakate na temu broja Pi te koristeći se tehnologijom na internetu pronaći razne zanimljivosti o broju Pi. Učenici su između ostaloga pronašli zanimljivost da se među znamenkama broja pi pronalaze svi naši datumi rođenja, pa su svi otkrili na kojem mjestu se nalazi njihov datum. 

Pronašli su i skladbu na youtube čije note odgovaraju znamenkama broja Pi.

Pogledajte neke od plakata u našoj učionici iz matematike i od starijih generacija učenika.

     

 [više]

Projekt "9 dana bez ekrana"

Autor: MARINA CRVELIN, 28. 2. 2018. 12:59

Na početku školske godine 2017./2018. na sastanku aktiva gdje smo planirali aktivnosti za nadolazeću školsku godinu odlučili smo se da od subote 17.2.2018. do nedjelje 25.2.2018. u našoj školi provedemo aktivnost 9 dana bez ekrana.

Dan prije planiranog početka aktivnosti učiteljica matematike Marina Crvelin i učiteljica razredne nastave Petra Mustapić okupile su svu djecu i nastavnike u jednoj prostoriji. Pročitale su im zanimljiv tekst koji ih je trebao potaknuti da i oni pokušaju „izdržati“ 9 nadolazećih dana bez ikakvih ekrana (TV, mobitel, kompjuter) te da nađu neku zanimaciju koja će im pomoći u tome. Razgovarali su s učenicima kako provode slobodno vrijeme te što bi sve mogli raditi „bez ekrana“. Bilo je tu raznih ideja, od nogometa do čitanja knjiga, no bilo je i onih koji su odmah rekli da neće i ne žele pokušati provesti niti jedan dan bez ekrana.

 [više]

 Sat

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi

Priloženi dokumenti:
CARNET.docx

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Gornja Poljica / Srijane 43, HR-21205 Donji Dolac / os-gornja-poljica-srijane.skole.hr / ured@os-gornja-poljica-srijane.skole.hr
preskoči na navigaciju