preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornja Poljica

 

SAT RAZREDNIKA

Na ovoj stranici možete pronaći razne materijale da obogatite svoj sat razrednika. 

Svi razrednici naše škole koji to žele mogu postavljati svoje materijale da pomognemo jedni drugima u obogaćivanju naše nastave.


4. dani medijske pismenosti

Poštovane kolegice i kolege,

u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture i medija od 19. do 25. travnja 2021. održavaju se 4. Dani medijske pismenosti.

Medijska pismenost jedna je od ključnih kompetencija za život i rad u digitalnome medijatiziranom svijetu koji se konstantno ubrzano razvija i mijenja te za aktivno građanstvo i sudjelovanje u društvenim, ekonomskim, kulturnim i demokratskim procesima. Nove medijske i komunikacijske platforme i tehnološka revolucija doveli su do složenosti medijskoga, komunikacijskoga i društvenoga okružja te potrebe za analitičkim i kritičkim čitanjem brojnih istodobnih izvora informacija. Zbog toga je važno učenike osnažiti vještinama i znanjem koje će im pomoći da razumiju kako mediji rade, da znaju provjeriti točnost informacija te da znaju koristiti, kreirati i dijeliti medijske sadržaje i informacije jer je to i najbolji način zaštite od potencijalno štetnih medijskih sadržaja, dezinformacija i propagande.

Ako vam bude zgodno, organizirajte sat medijske pismenosti tijekom sata razredne zajednice. Dovoljno je pogledati jedan od priloženih kratkih videa.

Publikacije i video materijali dostupni su na poveznici:

https://www.medijskapismenost.hr/video-lekcije-medijske-pismenosti/

Ivana Pavić, prof.


Vršnjački pritisak
Poštovane kolege, napravila sam dokument na temu Vršnjački pritisak za moje osmaše. U dokumentu se nalaze i dva videa (posebno za cure i posebno za dečke u kojem mogu provjeriti da li su u pubertetu), slobodno iskoristite na satu razrednika ukoliko imate sličnu temu (ako ne ove onda sljedećih godina).
 
 
 
8.r. 2020./2021. 
Razrednica Marina Crvelin

Sat

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi

Priloženi dokumenti:
CARNET.docx

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Gornja Poljica / Srijane 43, HR-21205 Donji Dolac / os-gornja-poljica-srijane.skole.hr / ured@os-gornja-poljica-srijane.skole.hr
preskoči na navigaciju