preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornja Poljica

Večer matematike 2020.

U suradnji sa HMD-om ove godine je zbog iznimne epidemiološke situacije Večer matematike održana u online okruženju. Nažalost nismo se mogli svi zajedno družiti pa je učiteljica matematike u suradnji sa HMD-om postavila razne zanimljive poveznice za učenike prilagođene njihovom uzrastu na platformu MS Teams. 

 

1.Čokolada na kvadrat - poslušaj slikovnicu i riješi kvizove
 
2. doc.dr.sc. Franka Bruckler: Jedan, dva, puno
https://www.youtube.com/watch?v=Rk8BAWN-Kgo&t=6s
 
Sažetak:

Danas je tako samo razumljivo kad vidimo simbole 2020 poistovjetiti ih s brojem dvije tisuće i dvadeset. No, ne samo da se i u suvremeno doba u nekim situacijama i na nekim mjestima koriste i drugačije brojke od 'uobičajenih' indoarapskih, već je put do njih trajao više tisućljeća od najranijih dokaza ljudskog brojanja.
U ovom predavanju prošetat ćemo se kroz povijest brojeva i brojki. Susret ćemo stare brojevne sustave i rana pomagala za brojanje, ali se dotaknuti i pitanja koliko je nama ljudima brojanje urođeno.
 
 
3. Toni Milun, Zanimljivi postotci u excelu

https://www.youtube.com/watch?v=DRzuQ_z7-jk

Uzrast 12+

Sažetak:

Svi mi znamo koristiti postotni račun ili barem tako mislimo. Ipak, ponekad se dogode pogreške koje nas mogu skupo koštati. U ovom predavanju riješit ćemo nekoliko takvih primjera, a naglasak će biti na računanju postotaka pomoću MS Excela.

Zanimljivi_postotci_u_Excelu.xlsx

Učenici su povratno obavijestili učiteljicu matematike o tome šta su pogledali i isprobali.


vijesti

Večer matematike 2020.

Autor: MARINA CRVELIN, 19. 11. 2020. 10:47

 [više]

Večer matematike 2019.

Autor: MARINA CRVELIN, 21. 11. 2019. 12:10

 [više]

Večer matematike 2018.

Autor: MARINA CRVELIN, 23. 11. 2018. 15:41

 [više]

Večer matematike 2017.

Autor: MARINA CRVELIN, 23. 11. 2017. 12:15

 [više]

 



Večer matematike 2019.

I ove godine, 5.12.2019. u našoj školi održana je večer matematike u organizaciji učiteljice matematike Marine Crvelin, i učiteljice razredne nastave Branke Bonacin. Učenici su opet bili podjeljeni u dvije učionice. U jednoj učionici su bili učenici nižih razreda osnovne škole, u drugoj učionici su bili učenici viših razreda osnovne škole. 

Učenici su imali razne radne postaje prilagođene svim uzrastima poput postaje sa šibicama koju su svi obožavali, detektivsku postaju i postaju sa životinjama. No i ove godine su tangram i origami bili najviše posjećeni. 

 

    


Večer matematike 2018.

6.12.2018. u našoj školi održana je večer matematike u organizaciji učiteljice matematike Marine Crvelin, i učiteljice razredne nastave Julije Stazić. Učenici su bili podjeljeni u dvije učionice. U jednoj učionici su bili učenici nižih razreda osnovne škole, u drugoj učionici su bili učenici viših razreda osnovne škole. 

Učenici su imali razne radne postaje prilagođene svim uzrastima od čega su najpopularnije bile memory, asocijacije, tangram i origami. 

      


Večer matematike 2017.

U suradnji sa Hrvatskim Matematičkim Društvom organizirana je Večer matematike u našoj školi za učenike i njihove roditelje! Svi su bili  pozvani sudjelovati u zabavnim matematičkim igricama s kojima smo se svi dobro zabaviti. 

Večer matematike za učenike od 5r. do 8r, je bili u učionici matematike sa učiteljicom matematike Marinom Crvelin, te u isto vrijeme za učenike od 1r. do 4.r. u učionici razredne nastave u prizemlju škole sa učiteljicom razredne nastave Petrom Mustapić.


Sat

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi

Priloženi dokumenti:
CARNET.docx

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Gornja Poljica / Srijane 43, HR-21205 Donji Dolac / os-gornja-poljica-srijane.skole.hr / ured@os-gornja-poljica-srijane.skole.hr
preskoči na navigaciju