U tjednu od 13. do 16. listopada naša škola je radosno i kreativno obilježila Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici svih razreda sudjelovali su u raznovrsnim aktivnostima koje su slavile trud, rad i darove prirode, njegujući pritom kulturnu baštinu našeg kraja.
Učenici razredne nastave s posebnom su radošću pripremili prigodan program koji je uključivao recitacije, igrokaze i pjesme posvećene kruhu, zahvalnosti i zajedništvu. Njihova vedrina i entuzijazam uljepšali su početak svakog dana. Nakon programa, učenici su se okušali u pravljenju pizze – sami su mijesili tijesto, birali sastojke i s nestrpljenjem čekali da se njihova pizza ispeče.
Dok se tijesto dizalo, školu je posjetila gospođa Katarina Mikas, koja je djeci pokazala kako se izrađuju tradicionalni medenjaci. Učenici su potom oslikavali medenjake poljičicom – starim pismom našeg kraja. Na taj su način spojili kreativnost s učenjem o kulturnoj i povijesnoj baštini Poljica, što je posebno obogatilo cijeli doživljaj.
Učenici viših razreda također su sudjelovali u raznim radionicama – uz pomoć svojih razrednika gledali su edukativne filmove, učili o važnosti zahvalnosti i očuvanja tradicije, pekli pizze, a neki su u suradnji s obitelji Karaman učili kako izraditi i ispeći tradicionalni soparnik. Spoj edukacije, prakse i tradicije oduševio je i učenike i nastavnike.
Najljepši i najslađi trenutak svakog dana bio je onaj kada bi učenici vidjeli vlastiti gotov proizvod – bilo da se radilo o pizzi, medenjaku ili soparniku. Osmijeh i ponos na njihovim licima govorili su više od riječi – trud se isplatio, a znanje koje su stekli i uspomene koje su ponijeli ostat će s njima još dugo.
Ovim putem zahvaljujemo svim učiteljima, roditeljima i gostima koji su svojim doprinosom omogućili da Dani kruha u našoj školi budu ovako bogato i srčano obilježeni.



























